Nordiske guder og vikinger

Bogens forfatter formår at indgyde nyt liv i de spændende fortællinger om vores nordiske guder. Når man genlæser de gode, gamle historier kan man ikke undgå at blive revet med af hans fængslende fortællerglæde. Fortællingerne om de nordiske guder er genfortalt på en både humoristisk og spændende måde.

 Foruden at berette om vores nordiske guder på en lærerig og levende måde, indeholder bogen også historier om blodige vikingetogter, de første danske sagnkonger, koloniseringen af Grønland og Leif den Lykkeliges opdagelse af Vinland. Et land, der senere får navnet Newfoundland.

 Den røde tråd, der binder bogens historier sammen, er en fortæller ved navn Cadarn. Cadarn er en ung mand fra Cornwall i England, som bliver bortført af vikinger sammen med sin søster Essyllt. Ved et mærkeligt sammentræf bliver Cadarn god ven med Odin, der bruger ham som budbringer mellem guderne i Asgård og menneskene i Midgård. Cadarns vigtigste opgave bliver at forsvare asetroen mod den fremstormende Hvidekrist, som truer med at udslette alle de nordiske guder i et ødelæggende Ragnarok. Det bliver en spændende kamp mod tiden, da Hvidekrist nærmer sig faretruende, og alle midler tages i brug af Odin for at redde den truede asetro.

 Med sine mere end 70 illustrationer og et stamtræ over vores vigtigste, nordiske guder er bogen et både underholdende og informerende stykke litteratur for alle aldersgrupper lige fra den videbegærlige skoleelev og til alle andre, der ønsker at vide mere om Danmarks eventyrlige fortid.

De vigtigste nordiske guder