Den Røde Pimpernel - Duellen

Frankrig september 1793. Den blodige franske revolution har nu varet i mere end et år. Gaderne flyder med blod og byer ligger i ruiner. Tusindvis af franskmænd har allerede mistet hovedet i guillotinen. Deres eneste håb for fremtiden er Den Røde Pimpernel og hans forbund af unge, modige mænd.

I denne næste spændende bog i serien om Den Røde Pimpernel mødes de to gamle fjender, Chauvelin og sir Percy, for at udkæmpe en duel på liv og død.

"Sir Percy, eftersom De ikke vil tilbyde mademoiselle Candeille den undskyldning, som hun har krav på, ser jeg ingen anden udvej, end at De og jeg må krydse klinger som to ærefulde gentlemen," sagde Chauvelin med fast stemme.
"Spørgsmålet er, om vi ville være to ærefulde gentlemen, hvis vi krydsede klinger," sagde sir Percy og lo sin sædvanlige lidt generte latter. 
"Sir Percy…" begyndte Chauvelin ophidset, men lagde bånd på sig selv, "selvfølgelig, hvis den ene af parterne er en fej kujon, der hellere vil snige sig væk end at kæmpe, så…"
"Åh, De misforstår mig," sagde sir Percy sorgløst, "jeg tager selvfølgelig imod Deres udfordring!"

 

En spændende roman om kærlighed, ære, mod, forræderi og list under den blodige, franske revolution, hvor tusindvis af mænd, kvinder og børn døde i guillotinen for en utopisk drøm om Frihed, Lighed og Broderskab.

 

Ny oversættelse og uforkortet udgave af Emmuska Orczys berømte bog om sir Percy Blakeney og hans smukke, unge hustru, Marguerite St. Just.

 

 


 

 

Anmeldelser:

.

 

 

 

 

Lektørudtalelse:

 

Bogen har en rød/sort apellerende forside med et billede fra filmen med den legendariske Leslie Howard. Romanen vil være et kært gensyn for mange.

 

Sammenligning: Romanen findes i talrige udgaver og mange fortsættelser, der kan være svære at hitte rede i pga. forskellige oversættelser. Den første danske kom i 1907. Bind 2 findes med titlen "Den listige Pimpernel", 1950. Kloth-Jørgensen er debutant og har leveret en bearbejdelse med kulør, saft og kraft, frit efter den engelske udgave. Med supplerende ordliste bag i bøgerne.

 

Samlet konklusion: En elsket roman fyldt med spænding, kærllighed og eventyr, som uden at være stor litteratur vil tale til og tiltale et stort publikum.

- Lone Hjerrild Jensen