I bogen BORTFØRT AF KINESISKE BANDITTER bliver læseren ført tilbage til det gamle, mystiske Kina, hvor der dengang fandtes skumle opiumshuler og blodtørstige banditter, der ikke tøvede med at pine deres ofre eller skære halsen over på dem. Under en udflugt til et gammelt tempel bliver drengen i bogen og hans onkel bortført af en samvittighedsløs røverhøvding og hans bande, som forlanger en stor løsesum for at slippe dem fri. Men mens de venter på løsesummen, lykkes det for drengen at undslippe, og derefter følger vi hans livsfarlige flugt med banditterne i hælene gennem et Kina, hvor farerne lurer overalt. Foruden at fortælle en spændende historie giver den kendte forfatter Charles Gilson også mange spændende informationer om den kinesiske kultur, så læseren får et godt indtryk af det gamle Kina, før det blev påvirket af den vestlige kultur. Ligesom de andre bøger i serien er denne bog også velforsynet med definitioner og forklaringer, så læseren får styrket både sit ordforråd og sin viden.

Spændende historie til børn og unge om en eventyrlig og farefuld rejse i det gamle Kina, hvor drengen Frank må finde modet til at redde sine venner.
Historien bliver fortalt i et ældre, men levende sprog med masser af dialog og detaljer, så man kan se det hele for sig. Illustrationerne er dramatiske og med til at angive en stemning fra fortiden.

Lektørudtalelse, DBC