Orczys dramatiske fortælling om LÆDERMASKE tager sin begyndelse i 1572, hvor den spanske konge og katolik Filip 2. har regeret over Nederlandene i 18 år. I alle disse år har han undertrykt og udsuget befolkningen, så den lever i den yderste fattigdom. Men da den spanske konge nu truer med at lægge byen Gent i ruiner og myrde alle dens indbyggere, rejser de sig til modstand med den gådefulde LÆDERMASKE som deres anfører.

Hovedpersonerne i Orczys historie er hertugen af Alba og hans morderiske lejesvend Juan de Vargas, som tvinger sin meget smukke datter, Lenora, til at gifte sig med en nederlandsk mand, for at hun skal spionere for spanierne og afsløre oprørets ledere. Og på oprørernes side finder vi den modige prins Vilhelm af Oranien, som leder oprøret mod Spanien, og hans hjælper, den gådefulde LÆDERMASKE, som er historiens egentlige hovedperson og helt.

Orczy har denne gang skrevet en historie med en overraskende slutning, der bygger på et historisk grundlag, og som samtidig fortæller en spændende historie om modige mennesker, der ikke er bange for at give deres liv for friheden. Og som sædvanlig hos Orczy er der også blevet plads til lidt romantik og kærlighed på bogens sider.

Bogen er oprindelig oversat til dansk i 1918 og genudgivet i 1942 i denne oversættelse. Men nu er bogen genoversat i et flydende og let læst sprog med over 100 forklarende fodnoter for lettere læsning.

Folk, som holder af historierne om DEN RØDE PIMPERNEL og hans bedrifter under den franske revolution, vil med sikkerhed også have stor fornøjelse af at læse denne dramatiske fortælling om den modige nederlandske frihedshelt LÆDERMASKE.