Onkel Toms Hytte

For første gang siden 1868 foreligger der nu en helt ny og uforkortet oversættelse af den
berømte, amerikanske, klassiske bestseller, Onkel Toms Hytte af Harriet Beecher Stowe.

Mange har hørt om den, men har endnu ikke haft lejlighed til at læse hele denne uforkortede og medrivende bog, der indirekte var årsag til en blodig borgerkrig, som endte med slavernes frigivelse i USA.


Nu har du chancen for at dykke ned i dette spændende sydstatseventyr med et levende og fængslende persongalleri. Læs om den gudfrygtige slave Tom og om hans skiftende og til tider brutale ejere samt om den lille, sorte spilopmager Topsy og den lille sydstatspige Eva, som næsten er alt for god til denne Jord.


Det siges, at pennen er mægtigere end sværdet, og med hensyn til Onkel Toms Hytte må man sige, at disse ord aldrig har vist sig mere sande. I 1851, på et tidspunkt hvor kvinder endnu levede i en mandsdomineret verden uden at have stemmeret eller politisk indflydelse, kastede Harriet Stowe sig frygtløst ud i en ulige kamp. En kamp mod den amerikanske slaveinstitution, som var selve fundamentet for Sydstaternes umådelige rigdom og livsstil og den kristne kirke, der med bibelen i hånd forsvarede slaveriet som en gudskabt institution.


Bogen findes i to udgaver: En Studieudgave med bibelhenvisninger og detaljerede forklaringer samt en udgave uden bibelhenvisninger og med korte fodnoter.