Tordenskjold på eventyr

Danmarks yngste viceadmiral blev i en alder af 26 år adlet af den danske konge, Frederik IV. Han blev adlet Tordenskjold og fik sit eget våbenskjold. Hans liv var et fantastisk eventyr. Det var et fantastisk eventyr for en dreng dengang – fyldt med spænding og eventyr.

 Han blev adlet af kongen, omgivet af sine venner og fjender. For Peder Wessel havde helt sikkert fjender. Han var for det første ikke adelig af fødsel, og han havde forbigået mange andre kaptajner, som havde stået for tur til forfremmelser. Han var respektløs, og han lavede sine egne regler. Han blæste på reglementer og gik kun efter resultatet. Han var modig og ikke bange for overmagten. Ofte kastede han sig ud i vovelige eventyr, som ingen andre ville have turdet, og hver gang gik det godt for ham. Hans skibe kom ofte sønderskudte hjem, men de kom altid hjem, og han vandt altid mere, end han tabte.

 Peder Wessel Tordenskjolds liv var et fantastisk eventyr. Han voksede op som en ganske almindelig dreng i Trondhjem i Norge og endte med at blive en søhelt, som der blev fortalt mange utrolige historier om. I løbet af ganske få år skød han højt til vejrs fra skibsdreng og til at blive Danmarks yngste viceadmiral.

 Bogen gør ikke noget forsøg på at være historisk korrekt, men er en spændende beretning om den unge Peder Wessel og hans vej til berømmelse fortalt med lune og et glimt i øjet.