Porten til fremtiden

Bogen der er et konglomerat af både spænding og eventyr, foregår i begyndelsen af 1900 tallet på tærsklen til den moderne tidsalder med biler, flyvemaskiner og atlanterhavsdampere.

Fortælleren er en ung mand ved navn Harry Hawkins, som bliver lokket væk fra en tryg tilværelse på Kentwell Hall af sin eventyrlystne onkel Nick, der har en enestående evne til at bringe sig selv og andre i vanskeligheder. Deres jagt verden rundt efter et specielt og sjældent metal, fortælles med lune, humor og spænding, der gør det vanskeligt at lægge bogen fra sig, før man lige får læst en side mere.

Deres søgen efter det sjældne metal bringer dem ud på en lang og farefuld færd over det meste af den kendte og ukendte verden lige fra Edisons berømte laboratorium i New Jersey og til det mørke Afrika, og fra det farefulde Sudan til det orientalske Ægypten med skrupelløse banditter i hælene. Undervejs falder de over en 10.000 år gammel velbevaret hemmelighed, der løfter sløret for, hvem der var de egentlige bygherrer af de berømte pyramider i Giza.

Uheldige omstændigheder udløser en kataklysmisk katastrofe, der truer med at udslette alt levende på Jorden, og meget mod deres vilje befinder Harry og hans onkel Nick sig i den situation, at de er de eneste som kan redde planeten Jorden fra sin undergang.

WEBSHOP

LÆS BOGEN

HØR BOGEN


 

Anmeldelser:

"Du er i godt selskab og morer dig sammen med denne bog.
Hovedpersonerne vil straks få din sympati, og handlingen vil engagere dig fra start til slut.
Titlen er en gåde, du først forstår til sidst.
Udover at fortælle en rigtigt god historie om en spændende rejse, fuld af uforudsete forhindringer og forbløffende overraskelser, opruller forfatteren en vision om en sammenhæng mellem menneskehedens fortid og dens fremtidige udvikling.
Du får nok svært ved at skelne mellem "vision" og fakta, da det lyder rimeligt "ægte" alt sammen, placeret som det er i konkret tid og rum. Mange vil nok synes, at forfatteren bevæger sig ret "langt ud", i forhold til almindeligt kendte fakta. Men hvem ved: Jules Verne skrev jo den helt usandsynlige historie "En verdensomsejling under havet", som så med tiden viste sig at blive ganske mulig i virkeligheden, da ubåde og atomkraft blev opfundet.
Denne historie minder i øvrigt også om "Jorden rundt i 80 dage" - lige så charmerende og fængslende.
Ærgerligt når bogen er læst færdig, at der ikke er mere af denne "humør-stimulans".
- Helle R. Larsen