Den Røde Pimpernel

Nitten unge, modige, engelske gentlemen og en frygtløs anfører udgør Den Røde Pimpernels forbund. De har alle svoret at redde de uskyldige.

Deres motto er: Alt for sportens skyld!


"Hvorfor sætter den røde Pimpernel og alle hans hjælpere livet på spil for mænd og kvinder, de slet ikke kender?”
”For sportens skyld, fru grevinde,” sagde lord Antony med et drillende smil om munden. ”Vi englændere er ægte sportsmænd, men i stedet for at jage nogle stakkels harer, så redder vi mennesker fra blodhundenes skarpe kløer og tænder.”
”Åh, nej, jeg er sikker på, De har et ædlere motiv for deres gode gerninger.”
”Jeg kan kun tale for mig selv,” sagde lord Antony. ”For mit vedkommende så elsker jeg spændingen ved denne sport, som altid er en hårsbredde fra den visse død. Tally-ho!”

En spændende roman om kærlighed, ære, mod, forræderi og list under den blodige, franske revolution, hvor tusindvis af mænd, kvinder og børn døde i guillotinen for en utopisk drøm om Frihed, Lighed og Broderskab.

 

Ny oversættelse og uforkortet udgave af Emmuska Orczys berømte bog om sir Percy Blakeney og hans smukke, unge hustru, Marguerite St. Just.

 

WEBSHOP

LÆS BOG

 

 

 

 


 

 

Anmeldelser:

 

 

 

Lektørudtalelse:

Bogen har en rød/sort apellerende forside med et billede fra filmen med den legendariske Leslie Howard. Romanen vil være et kært gensyn for mange.

Sammenligning: Romanen findes i talrige udgaver og mange fortsættelser, der kan være svære at hitte rede i pga. forskellige oversættelser. Den første danske kom i 1907. Bind 2 findes med titlen "Den listige Pimpernel", 1950. Kloth-Jørgensen er debutant og har leveret en bearbejdelse med kulør, saft og kraft, frit efter den engelske udgave. Med supplerende ordliste bag i bøgerne.

Samlet konklusion: En elsket roman fyldt med spænding, kærllighed og eventyr, som uden at være stor litteratur vil tale til og tiltale et stort publikum.

- Lone Hjerrild Jensen

 

***

"Fantastisk historie. En af de bøger, som man gerne har villet læse i årevis, men altid glemte navnet på. Nu, hvor jeg har læst den, glemmer jeg den ikke så let.

 

Bogen foregår under den franske revolution, hvor Marguerite – en intelligent og populær fransk skuespillerinde – lige har giftet sig med den meget moderigtige, men ikke alt for kloge sir Percy, og dermed chokeret det meste af den engelske overklasse. Uheldigvis opfylder ægteskabet ikke hendes forventninger. Hun føler sig ensom på grund af sin mands kølige behandling og på grund af ubehagelige rygter vedrørende hende selv. I sin ensomhed begynder hun at dagdrømme om den Røde Pimpernel, som er en modig, gådefuld person, der sammen med en trofast gruppe tilhængere risikerer liv og lemmer for at redde mænd, kvinder og børn fra guillotinen for næsen af de franske bødler. Uheldigvis er det hendes interesse i denne gådefulde person, som bringer hende i kontakt med de selv samme bødler, som prøver at fange ham.

 

Jeg startede på bogen uden særligt store forventninger, men sluttede fuld af beundring for den. Bogen er brillant. Den er godt skrevet, den er hurtigt læst, personerne er sympatiske, og handlingen tager nu og da en uventet drejning. Det er en af de bøger, hvor man siger: ”Hvorfor har jeg ikke hørt om DETTE i skolen? Det er en god historie”. Nu vil jeg læse resten af Orczy’s bøger, og krydse fingre for, at de er lige så fantastiske som den første". – Amanda

*****

"En historie, der fangede mig lige fra begyndelsen og holdt mig fast! Jeg var forbløffet over, hvor vidunderlig denne roman var. Den franske revolution i 1792: Folk bliver sendt til guillotinen dagligt og ofret i frihedens navn. Aristokraterne bliver i særdeleshed slagtet. De kaldes forrædere, bare fordi de er velhavende. En mand risikerer sit liv for at redde mænd, kvinder og børn fra deres møde med Madame La Guillotine. Denne mand hedder den Røde Pimpernel!

Det er en snarrådig mand, som har en lille gruppe englændere, der hjælper ham med at redde disse stakkels sjæle fra døden. Han sætter livet på spil ved at rejse til Frankrig igen og igen. Ingen ved i virkeligheden, hvem han er, og en franskmand ved navn Chauvelin vil gøre alt for at fange ham på fersk gerning, mens han smugler folk over Kanalen. Chauvelin udnytter en kvinde til at finde ud af den Røde Pimpernels identitet. Hvad vil hun gøre? Udlevere ham til hans fjender og døden, eller risikere sit eget liv for at redde hans?

Jeg elsker det mysterium, som fortsætter gennem hele bogen. Man ved ikke i virkeligheden, hvem den Røde Pimpernel er, før man kommer til det sidste kapitel. Jeg var skuffet over en anden fransk roman, jeg læste for nyligt, og jeg frygtede, at denne roman også ville skuffe mig. Men jeg er glad for, at jeg læste den! Sikke et vidunderligt mysterium! Fyldt med kongeligt hofliv, fornemme selskabskredse og intriger". – Anne.

 *****

"Det var næsten umuligt for mig at lægge bogen fra mig, og jeg vil gerne læse den mange gange igen. Det gør jeg tit med bøger, som jeg elsker. Jeg begynder at læse dem igen, lige så snart jeg har vendt den sidste side. Denne bog er ingen undtagelse, er jeg sikker på. Jeg tror, at det bliver en af den slags bøger, hvor jeg overhovedet ikke vil være i stand til at se den på film, fordi jeg er helt sikker på, at filmen vil ødelægge det, som jeg har forestillet mig i mit hoved. Desuden er den eneste mand, som kunne og skulle have spillet den Røde Pimpernel, for længst borte. Det er selvfølgelig Errol Flynn, jeg mener. Og hans hyppige filmkæreste, Olivia de Havilland, som ville have været en fortryllende Margot. (Det samme ville hendes søster, Vivian Leigh, men jeg fortrækker Livvie).

Helt ærligt! Kan I ikke se, at disse to skønne mennesker ville være helt PERFEKTE i rollerne som den Røde Pimpernel og Marguerite Blakeney.

Jeg anbefaler denne bog til alle som elsker intriger, historie og et eventyr om en ægte vovehals med to identiteter. Den Røde Pimpernel er i sandhed fortidens Superman, og det er en skam at så få kender ham". - Huma Rashid